İstanbul’a İki Yeni Metro Hattı Kazandırmak İçin Çalışmalara Başladık

18.06.2021

İki yıl aradan sonra, 3 Şubat 2021 günü düzenlenen törenle çalışmalarına yeniden başlanan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı Yapım İşleri’nin tamamlanmasıyla İstanbullular, Tuzla’dan, Pendik’ten, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan raylı sistemle şehrin pek çok noktasına hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanına sahip olacaklar.  

Her 2 metro hattı, Kaynarca İstasyonu’nda zemin altında birbiriyle entegre olacak iki metro hattının ayrıca, Marmaray Hattı ile İçmeler, Pendik ve Ayrılıkçeşmesi istasyonlarına, yapım aşamasında olan Dudullu-Bostancı Metro Hattı ile Kozyatağı ile Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ve Yenisahra İstasyonu’a entegrasyon sağlanacak.

Metro hatlarımız ile yolculuk süreleri kısalacak:
- Tuzla-Tavşantepe 11 dk
- Tuzla-Kadıköy 51 dk
- Tuzla-Yenikapı 65 dk
- Tuzla-Ümraniye 51 dk
- Pendik Merkez-Kaynarca 3 dk
- Pendik Merkez-SG Havalimanı 15 dk
- Pendik Merkez-Sultanbeyli 35 dk  

1. Hat:
Tavşantepe-Tuzla Hattı; 7,7 km uzunluğunda ve 6 adet istasyonu bulunuyor.

2. Hat: Pendik Merkez-Kaynarca Hattı (Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Hattı’nın devamı); 4,1 km uzunluğunda ve 2 adet istasyonu bulunuyor.

Projenin ana yüklenicisi Alarko-Cengiz Metro Ortak Girişimidir. Soner Temel Mühendislik olarak bu projede Natm İşleri Uzman Ekibi olarak bulunmaktayız. Proje dâhilinde tarafımızca yapılan işler:

  • Pendik Makas Yapısı ve Makas Şaftı
  • Pendik Makas İstasyon Arası Ana Hat Tünelleri
  • Kaynarca Merkez İstasyonu ve Şaftları
  • Tavşantepe Bağlantı Tünelleri ve Şaftı
  • TBM Kuyruk Tünelleri
 

Biz ve ortaklarımızın, sizi hatırlayabilmesi ve siz ve diğer ziyaretçilerimizin sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmesi için, sitemiz çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır. Bu teknolojilerin tam listesini görmek ve bize bunların cihazınızda kullanılıp kullanılamayacağını bildirmek için burayı okuyabilirsiniz. Sitemizi daha iyi bir şekilde kullanmanız için çerez politikamızı kabul ediyor musunuz?

Kabul Et