Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı İnşaat Ve Elektromekanik İşleri Kapsamındaki “NATM Tünelde Kazı Destek İşleri” Projesinde %43 Finansal Gerçekleşmeye Ulaşıldı

03.08.2020

Soner Temel Mühendislik İnşaat ve Ticaret A.Ş. olarak 21.05.2020 tarihinde imzalanan Alt Yüklenici sözleşmesiyle başlamış olduğumuz Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı İnşaat ve Elektromekanik İşleri kapsamındaki “NATM Tünelde Kazı Destek İşleri” projesinde Ağustos '20 itibariyle %43 finansal gerçekleşmeye ulaşmış bulunmaktayız.

Çalışmalarımızın başladığı ilk nokta olma özelliğini taşıyan Kayaşehir 15. Bölge (Toplukonut) İstasyonu, 2 tüpten oluşan toplam 540 metre boyunda peron tünelleri ile 2 adet NATM Şaftı, 7 adet bağlantı, 2 adet merdiven ve 2 adet pilot tünelinden oluşmaktadır. “gri kum, killi şist, grovakların arasına eklenmiş kumtaşı bandı ihtiva eden” zemin ortamında çalışılan Kayaşehir 15. Bölge (Toplukonut) istasyonunda Umbrella Arch sistemi uygulanmaktadır. 2001 yılında Şişhane-Taksim metro hattındaki mevcut yöntemlerle açılması olanaksız olan tünellere çözüm teşkil etmesi amacıyla ülkemizde ilk kez Soner Temel Mühendislik tarafından uygulanan Umbrella Arch metodu, zorlu zemin ortamları için vazgeçilmez metot haline gelmiştir.

Biz ve ortaklarımızın, sizi hatırlayabilmesi ve siz ve diğer ziyaretçilerimizin sitemizi nasıl kullandığınızı anlayabilmesi için, sitemiz çerezleri ve diğer teknolojileri kullanır. Bu teknolojilerin tam listesini görmek ve bize bunların cihazınızda kullanılıp kullanılamayacağını bildirmek için burayı okuyabilirsiniz. Sitemizi daha iyi bir şekilde kullanmanız için çerez politikamızı kabul ediyor musunuz?

Kabul Et